Cedeviti sedmi Kup

0

Košarkaši Cedevite šesti su put zaredom, a sedmi put u klupskoj povijesti osvojili naslov pobjednika Kupa Krešimir Ćosić, oni su u finalu završnog turnira u Splitu svladali Cibonu sa 89:74 (28:17, 15:23, 21:15, 25:19).

Cedevitu je do novog trofeja predvodio Filip Krušlin sa 21 košem, dok je Damir Markota sa 17 ubačaja bio najefikasniji kod Cibone.

Andrija Stipanović, Cedevita:”Teška utakmica psihički. Čestitao bi svojim momcima na trofeju i odlično odigranoj utakmici. Nijedan trofej nije lako osvojiti, ali danas smo pokazali da smo bolja ekipa, i da smo zasluženo osvojili ovaj trofej.”

Marin Rozić, Cibona:” Cedevita je danas bila svježija. Imala je lakši raspored i nisu se toliko istrošili. Mi smo se ove dvije utakmice prije istrošili i danas nismo bili na željenoj energetskoj razini. Cedevitina energija i kvaliteta danas je došla do izražaja.”

Filip Krušlin, Cibona:” Mislim da smo sve tri utakmice shvatili maksimalno ozbiljno, pogotovo prve dvije. U pozitivnom tonu smo dočekali finale. Mislim da smo jako dobro otvorili današnju utakmicu. Cibona se vratila do poluvremena što smo i očekivali jer se radi o kvalitetnoj ekipi. Jednako dobro smo otvorili i drugo poluvrijeme, ali im nismo dozvolili povratak u neizvjesnost.”