Centar: Marjan je bio i bit će ponos Splita

0

Kako bi ukazali na važnost Marjana, jedinog zaštićenog dijela prirode na području grada Splita, simbolično na Dan planeta Zemlje, kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak, aktivist i predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić održali su konferenciju za medije na Sjevernim vratima.

– Zaštita prirode i planete jedan je od najvažnijih zadaća, naročto danas, kada smo suočeni s negativnim posljedicama klimatskih promjena.

Danas smo ovdje na Marjanu, jednom na najvrjednijih područja Splita koje moramo zaštiti, radi nas i radi naše djece. Nažalost, Marjan nije u dobrom stanju. Jednim dijelom zbog klimatskih promjena, ali najviše zbog loše i neodgovorne politike u proteklim desetljećima, izjavio je kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak.

Marinić je istaknuo da je njihova zadaća zaštita i očuvanje Marjana, što se može postići samo beskompromisnim provođenjem zakona RH i tako prekinuti stanje u kojem je Marjan predmet najprimitivnije političke trgovine.

– Premda je najstariji simbol Splita i najveći javni prostor u našem gradu, Marjan je posljednjih desetljeća postao simbol bezakonja, korupcije, nepotizma i političke trgovine.

Ako nam građani Splita ukažu povjerenje, jamčim vam da ćemo takvo stanje zaustaviti. Odmah krećemo s pošumljavanjem, ukidanjem građevinskih područja,

odbijanjem zahtjeva za legalizaciju, upisom posebnog pravnog režima, rješavanjem imovinsko pravnih odnosa, ukidanjem prometa motornim vozilima i restrukturiranjem

Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan. Marjan je bio i bit će ponos grada Splita – izjavio je Srđan Marinić i završio jasnom i izravnom porukom

– Marjan će se zaštiti jedino ako na vlast ponovno ne dođu Kerum i HDZ. Sada će razne političke opcije biti deklarativno za zaštitu Marjana. No, ako im je zaista stalo do Marjana pozivam one koje do sada nisu imali prilike upravljati gradom i Marjanom da udružimo snage i da konačno građanski i progresivni Split pobijedi na ovim izborima –  bio je jasan i izravan predsjednik Društva Marjan.