Červar: Dominiković i Bašić pomoćnici, Vori direktor reprezentacije

0
Foto: ehf-euro.com

Lino Červar objavio je širi popis kandidata za prijateljske utakmice sa Švedskom, predstavio javnosti svoje nove suradnike i potvrdio da Jakov Gojun, Marko Kopljar, Ivan Čupić i Mirko Alilović više neće igrati za hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Stižu nove obveze i akcije. S nama su stara lica, ali u novim ulogama. Već 2. travnja ide se u Švedsku na dvije prijateljske utakmice, a u lipnju nas čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore. Bilo je puno ispitivanja nakon Eura tko će voditi reprezentaciju i hoće li se nešto mijenjati. Ovom prilikom pokazujemo da smo ozbiljan Savez i da sve što se radi u Savezu i oko reprezentacije da ništa nije ad hoc te da se sve radi prema planu i viziji za budućnost rukometa, izjavio je predsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Godina nakon Eura, na kojem nismo ispunili svoje snove, vrlo je bitna jer imamo tri bitne akcije. Najvažnije su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore. Iznimno zahtjevne su i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Treći zadatak su Mediteranske igre u lipnju u Španjolskoj. Uz sve to, kao priprema dolaze dvije prijateljske utakmice protiv Švedske početkom travnja. Naravno da su sve misli usmjerene na lipanj i kvalifikacije za svjetsku smotru, a ovo prvo okupljanje će biti pokušaj da uspostavimo početak priprema za sve to što nas čeka. Reprezentacija je otvorena, nikad nije zatvorena i uvijek se traže novi ljudi, bez obzira na ovaj popis 27 igrača koji smo objavili. Što se tiče stožera, želim zahvaliti stožeru koji je radio na pripremama i na Europskom prvenstvu. Svima koji su dali svoj doprinos radu. Svi smo dali sve od sebe. Imamo nekih promjena u stožeru jer su neki od trenera zaokupljeni svojim obvezama u klubovima, ali ideja je i da se stožer smanji. Ne zato zašto nisu bili dobri, već zato što smo imali mogućnosti kao domaćini imati više ljudi. Promjena stožera je također dio naše vizije, rekao je u uvodu Lino Červar.

Prvi pomoćni trener je Davor Dominiković, moj bivši igrač, i u njemu sam vidio trenera koji živi za rukomet i koji se želi predati tom poslu. Direktor reprezentacije bit će Igor Vori, koji s ovom sezonom prestaje s igranjem i aktivno će se uključiti u rad reprezentacije. Mislim da ne moram previše riječi trošiti na njega i o tome što je sve osvojio. Trener vratara bit će Mirko Bašić kojem se zahvaljujem što je prihvatio ovu ulogu i što želi dati doprinos reprezentaciji, dodao je Červar.

Trenutni širi popis igrača ima 27 imena, ali do Švedske će ga stožer smanjiti na 18 s obzirom na to u kojem će stanju igrači biti do okupljanja. Pozvani su Ivan Stevanović, Ivan Pešić, Filip Ivić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Ivan Vida, Manuel Štrlek, Lovro Mihić, Marin Jelinić, Kristian Bećiri, Marino Marić, Željko Musa, Tin Kontrec, Krešimir Kozina, Ilija Brozović, Marko Mamić, Halil Jaganjac, Stipe Mandalinić, Damir Bičanić, Luka Cindrić, Domagoj Pavlović, Igor Karačić, Luka Stepančić, Jakov Vranković, Luka Šebetić, Šime Ivić i Ivan Sršen.

Nema Domagoja Duvnjaka, nadamo se da će nam se priključiti da obitelj bude na okupu, ali neće igrati. Što se tiče ostalih igrača kojih nema na popisu, s njima smo razgovarali. Neki su se povukli iz svojih privatnih razloga, neki zbog godina, umora, ozljeda… Očitovali su se Marko Kopljar, Jakov Gojun, Ivan Čupić i Mirko Alilović i poštujemo njihove odluke, pojasnio je Červar.

Moram zahvaliti ljudima u Savezu na prilici da ostanem uz obitelji kao što su HRS i reprezentacija. Siguran sam da ću biti profesionalan kao što sam bio sve ove godine na terenu. Sretan sam. Ispred mene je novi izazov za kojeg imam motiva i želje, kazao je Igor Vori.

Bio sam iznenađen kad su me pozvali da se priključim reprezentaciji kao pomoćni trener. Iznimna mi je čast, ali je i velika obveza svih nas. Pred nama su vrlo visoki zahtjevi i izazovi. Ovo je duga i uspješna priča, a sa svoje strane ću učiniti sve da ta priča i u budućnosti bude uspješna, zaključio je Davor Dominiković.