U četvrtak na Marjanu obilježavanje Međunarodnog dana pješačenja

0
Foto: JU Park šuma Marjan

Povodom Međunarodnog dana pješačenja, 05.10.2017., Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan organizirala je niz poučnih šetnji za prvaše eko-škola Grada Splita te proširila ovo događanje na „tjedan pješačenja po Marjanu“.
Cijelo događanje počinje u četvrtak, 05.10. Prvi u poučnu šetnju kreću prvašići OŠ Žrnovnica i OŠ Marjan. Tjedan pješačenja trajat će do 13.10.2017., a na Marjanu će se pridružiti i učenici škola Mejaši, Stobreč, Lučac, Skalice, Gripe i Dobri.

Pored poučne šetnje, prvašići će kao uspomenu na ovaj izlet i vrijeme provedeno u prirodi dobiti na dar i slikovnicu „Marjanski bonton i poučna priča za djecu – Idemo na Marjan“. Slikovnica „Idemo na Marjan“ namjenjena je predškolcima i djeci nižih razreda osnovnih škola, a objavljena je 2016. godine s ciljem buđenja svijesti među najmlađima o važnosti očuvanja prirode kao i boravka u njoj.

Program 05.10.2017.:
10.00 sati – Okupljanje na Prvoj vidilici, podjela slikovnice „Idemo na Marjan“ i dječjih mapa Park-šume Marjan, kratko upoznavanje djece sa sadržajem slikovnice i Park-šumom Marjan;
10.20 sati – Polazak u poučnu šetnju učenika prvih razreda OŠ Žrnovnica, OŠ Srinjine i OŠ Marjan uz pratnju edukatorica JU PŠ Marjan. Dionica poučne šetnje: Prva vidilica – Botićevo šetalište – Crkva sv. Nikole – Marjanske skale – Dječji grad.
11.10 sati – Dolazak u Dječji grad – vrijeme za boravak u prirodi do odlaska u 12.15.

Međunarodni dan pješačenja prilika je da se na samom početku školske godine počne sa stvaranjem zdravih navika kod najmlađih.