Čilić ušao u 2. kolo US Opena

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Uz manje poteškoće protiv debitanta na Grand Slam turnirima, Amerikanca Tennysa Sandgrena, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je 2. kolo US Opena.

Protiv 98 mjesta slabije rangiranog (7-105) i tri godine mlađeg Sandgrena, Čilić je mjesec dana prije svog 29. rođendana slavio nakon 2 sata i 50 minuta igre sa 6:4, 6:3, 3:6, 6:3. Bio mu je to prvi nastup nakon poraza od Rogera Federera u finalu Wimbledona gdje su ga mučili žuljevi, ali i aduktor zbog kojeg je otkazao turnire ATP Masters 1000 serije u Montrealu i Cincinnatiu.

Čilić je prvu break-loptu imao već kod 1:0, poveo je potom 4:1 i propustio pritom 15-40. Kod 5:3 je servirao za set, izgubio servis, pa novim breakom izbjegao komplikacije. Izgubio je Čilić i drugi put zaredom svoj početni udarac, ali je odmah uzvratio osvajanjem četiri gema u nizu. Za sat i 10 minuta već je obavio dvije trećine posla. No ispostavilo se da je bio daleko od kraja!

Treći set je Sandgren otvorio s 3:0, imao je čak i loptu za 4:0, te je zadržao prednost do kraja. U zadnjem je gemu Čilić nakon dvije spašene set-lopte imao dvije prilike za povratak u set, ali ih nije iskoristio. U četvrtom je setu Čilić kod 1:1 spasio break-loptu, a u sljedećem gemu propustio priliku uzeti Sandgrenu servis. Kod 4:3 je imao Marin 15-40 i još dvije prednosti, u međuvremenu je Sandgren imao svoje tri prednosti, ali je nakon deset i pol minuta borbe u najdužem gemu meča ipak popustio i Čilić je došao do servisa za meč koji je realizirao bez izgubljenog poena.

Sljedeći protivnik Marina Čilića, petog nositelja na US Openu, turniru koji je osvojio 2014., bit će Nijemac Florian Mayer.