Cirque du Soleil po prvi put dolazi u Split s jednom od svojih najomiljenijih predstava

0

Cirque du Soleil po prvi put dolazi u Split – uživati u spektaklu možemo 20. i 21. svibnja 2022. u Spaladium Areni.

Ulaznice su u pretprodaji isključivo za članove Cirque Cluba od 4. travnja u 10 sati, a za ostale samo na blagajni Spaladium Arene(od 10 do 18 sati).

Slobodna prodaja počinje 6. travnja u 10 sati u sustavu Adriaticket.

Corteo, najzanimljivija produkcija Cirque du Soleil, započinje svoju europsku turneju u Splitu u Hrvatskoj, dolazi da očara publiku. Ova jedinstvena produkcija, koju je režirao Daniele Finzi Pasca, premijerno je izvedena u Montrealu pod Big Topom u travnju 2005. Od svog nastanka, predstava je zadivila preko 9 milijuna gledatelja, u 20 zemalja, na 4 kontinenta. Corteo će biti predstavljen u Spaladium Areni 20. i 21. svibnja 2022. Ulaznice će bit puštene u prodaju u srijedu, 6. travnja u 10 sati na cirquedusoleil.com/corteo.

PR

Članstvo u Cirque Clubu je besplatno, a pogodnosti uključuju pristup ulaznicama u pretprodaji, posebnim ponudama i ekskluzivnim informacijama iza scene. Za pridruživanje idite na www.cirqueclub.com. Zbog zahtjevne pozornice broj ulaznica po predstavi je 5000, prepolovljen je kapacitet Spaldium Arene.

Corteo, što na talijanskom znači korteža, radosna je povorka, svečana parada koju zamišlja klaun. Predstava spaja strast glumca s gracioznošću i snagom akrobata kako bi publiku uronila u kazališni svijet zabave, komedije i spontanosti, smješten u tajanstvenom prostoru između neba i zemlje.

PR

Klaun slika svoj vlastiti sprovod koji se odvija u karnevalskoj atmosferi, nad kojim bdiju tiho brižni anđeli. Suprotstavljajući veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost.

U ovoj izvrsnoj predstavi Corteo, pozornica je smještena u sredini arene i dijeli prostor, pri čemu je svaka polovica publike okrenuta prema drugoj polovici, dajući jedinstvenu perspektivu ne samo predstave, već i pogled izvođača na publiku, pa je atmosfera u areni kakva do sada još nije viđena. Postavljene zavjese, inspirirane Eiffelovim tornjem, i središnje zavjese, koje su ručno oslikane, daju grandiozan dojam na pozornici. Ovo postavlja ton poeziji Cortea.

Pratite #CORTEO i #cirquedusoleil na društvenim mrežama: TikTok | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube

Raspored:

Split – Spaladium Arena
Petak, 20. svibnja 2022. u 19.30 sati
Subota, 21. svibnja 2022. u 19.30 sati

Za više informacija posjetite: cirquedusoleil.com/Corteo

Cirque du Soleil je redefinirao kako svijet gleda na cirkus; od darovitosti iz malog grada do globalno poznatog imena. Sa sjedištem u Montrealu, kanadska je organizacija postala globalni lider u zabavi uživo stvarajući impresivna i kultna iskustva svjetske klase na 6 kontinenata. Cirque du Soleil povezuje se s publikom iskrenošću, ljudskošću i uključenošću. Privilegija je surađivati s umjetnicima iz 90 zemalja kako bi oživjeli njihovu kreativnost na pozornicama diljem svijeta, tvrtka ima za cilj pozitivno utjecati na ljude, zajednice i planet svojim najvažnijim alatima: kreativnošću i umjetnošću. Tijekom godina inspirirano je više od 215 milijuna ljudi u više od 70 različitih zemalja.