Ćorić u polufinalu Madrasa

0

Borna Ćorić ušao je u polufinale ATP turnira u indijskom Madrasu pobjedom protiv Španjolca Roberta Bautiste s 3:6, 6:4, 7:6(1). Za finale će se boriti protiv Aljaža Bedenea, Slovenca s putovnicom Velike Britanije.

Do prve pobjede u tri međusobna susreta protiv 8 i pol godina starijeg (27-19) i 19 mjesta bolje rangiranog (25-44) Španjolca Ćorić je došao nakon dva i pol sata igre. Bautista mu je uzeo servis u četvrtom gemu prvog seta. Na prvu je priliku čekao sve do desetog, ispostavilo se i posljednjeg gema drugog seta. Imao je Bautista dvije lopte za 5:5 prije nego što je Ćorić svoju drugu prednost pretvorio u set. U odlučujućem setu Borna je poveo 4:1, da bi Bautista dobio četiri gema zaredom i servirao za meč. Ćorić je uzvratio breakom, pa kod 6:5 propustio meč-loptu protiv servisa. Prvi poen u tie-breaku osvojio je Bautista, i to na servis Ćorića, samo da bi naš tenisač dobio 7 poena zaredom, a time i meč.

Bit će to za Ćorića četvrti polufinale na ATP World Touru i prilika za prvi finale, nakon što je gubio polufinala u Baselu (Goffin) 2014. , te Dubaiu (Federer) i Nici (L. Mayer) 2015.