Craig i Mendes prvo odbili Sony pa se predomislili

0
Foto: siol.net

Glumac Daniel Craig i redatelj filma Spectre, Sam Mendes, isprva su odbili višemilijunske ponude tvrtki Sony i Samsung da u filmu koriste mobitel s operativnim sustavom Android jer nisu željeli ugroziti image agenta 007, pišu britanski mediji.

Predstavnici obiju tvrtki ponudili su svoje mobilne telefone na korištenje najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, no odbijeni su jer, po e-mailu koji je procurio iz Columbia Picturesa stoji da James Bond koristi samo najbolje, a ponuđeni Sonyjev mobitel nije najbolji“.

Samsung je navodno Mendesu ponudio marketinški i promotivni paket vrijedan 50 milijuna dolara te dodatnih pet milijuna da Bond u filmu koristi jedan od njegovih Androida. No, kako piše Apple Insider, ni glumac ni redatelj nisu željeli da Bond u filmu koristi drugorazredan mobilni uređaj. List piše da su Sonyjevi predstavnici ponudili 18 milijuna vrijedne marketinške i promotivne usluge te dodatnih pet milijuna dolara ako Bond u filmu bude koristio njihovu Xperiju Z4. Producentica Barbara Broccoli kazala je da je, kada je o ugovorima za film riječ, novac bio sporedan faktor. Sony je na kraju ipak došao na svoje. Vjerojatno jer je pojačao financijsku ponudu, pišu britanski mediji. Naime, Bond u filmu koristi Xperiju Z5, a Naomie Harris koja u filmu utjelovljuje Moneypenny s istim se mobilnim telefonom pojavljuje u reklami, koja se emitira od rujna. Možemo se nadati, piše Independent, da će publika gledajući novog Bonda zanemariti 17 brendova koji su platili da budu u filmu (Land Rover, Sony, Heineken, Jaguar, Bollinger i drugi) i umjesto toga se fokusirati na standardni Martini, Aston Martin i neprekidnu filmsku akciju.

https://www.youtube.com/watch?v=5y_UqgxQv10