Crnoja podnio ostavku

0
Foto: arhiva

Ministar branitelja Mijo Crnoja u četvrtak je premijeru Tihomiru Oreškoviću podnio ostavku na svoju ministarsku dužnost jer, rekao je – ne želi biti uteg Vladi. 

Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima, nakon višestanog sastanka s premijerom Oreškovićem te potpredsjednicima Tomislavom Karamarkom I Božom Petrovim, rekao da je sve dokumente predočio hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

Premijer Tihomir Orešković rekao je u četvrtak navečer da je prihvatio ostavku ministra branitelja Mije Crnoje te najavio da će se ime novog ministra znati idućih dana. “Danas je ministar Crnoja predao ostavku i ja sam je prihvatio. Zahvaljujem Crnoji kao branitelju koji se borio za Hrvatsku te svim braniteljima koji su nas oslobodili.  Dat ću sve od sebe jer je meni to prebitno ministarstvo i uskoro ćemo naći novog čovjeka“, rekao je premijer Orešković novinarima ispred Banskih dvora te je Crnoji poželio sve najbolje.

Tomislav Karmarko rekao je kako ima dokaze da je Crnoja nevin te kako poštuje njegov častan ratni put i njega kao čovjeka koji o braniteljima zna najviše. Novinarima je istaknuo kako ova haranga kako je rekao ova hajka, nije bila potrebna; ponovio je još jednom kako na sjednici Vlade nije spominjao nikakvo novo ratovanje, kao ni branitelji te novinarima rekao da pokažu malo više respekta za tu populaciju, koju podcjenjuju.

Zastupnik Mosta Miroslav Šimić rekao je u četvrtak navečer da Most poštuje i slaže se s odlukom ministra branitelja Mije Crnoje koji je premijeru Tihomiru Oreškoviću dao ostavku na svoju dužnost i tako preuzeo moralnu i političku odgovornost.