Čudesna Hrvatska u finalu Futsal Eura U-19

0

Hrvatska malonogometna reprezentacija je u finalu Europskog juniorskog prvenstva u latvijskoj Rigi! Boljim izvođenjem šesteraca eliminiran je favorizirani Portugal nakon 2:2 (1:1)!

Izabranici Marinka Mavrovića, iako bez Jakova Hrstića koji je morao propustiti polufinale zbog akumuliranih žutih kartona, pobrinuli su se za najveću senzaciju prvog Futsal Eura za uzrast do 19 godina. U prvom poluvremenu je obrana osujetila većinu protivničkih pokušaja, a za ostalo se pobrinuo sjajni vratar Nikola Čizmić. Ipak, na ulazu u posljednju četvrtinu utakmice Portugal je poveo. Jurlina je pucao s desne strane s ruba kaznenog prostora, Neves je blokirao udarac, a vratar Bernardo Paco pokupio loptu. I povukao kontru, pretrčao tri četvrtine igrališta, gurnuo loptu udesno, a kapetan Celio snažno pogodio kroz noge Čizmića. Hrvatska nije odustala, završne 3-4 minute naši su odigrali bez golmana da bi Jurlina na pas Mudronje dvije sekunde prije kraja izjednačio.

U prvoj minuti produžetka naši su mogli i povesti, ali se udarac Jurline od portugalskog igrača odbio s krive strane stative. Minutu prije kraja prvog dijela produžetka Gustavo Rodrigues je izveo aut, a Chuva iskoristio nepažnju Mužara i Portugal je ponovo poveo. Naši su tražili novo izjednačenje, Vukelić je opasno zaprijetio Pacou. Dvije minute prije kraja mogli su Portugalci sve riješiti. Dani je pucao, a Petrušić kao igrač-golman skrenuo loptu u stativu. Petnaestak sekundi kasnije novo izjednačenje – Jurlina je dao za Vukelića koji je s lijeve strane kaznenog prostora pogodio suprotne rašlje!

Prva četiri izvođača – Tomas Paco i Celio za Portugal, Mudronja i Cvišić za Hrvatsku – bili su sigurni. U trećoj seriji je Čizmić nadmudrio Nevesa, a Jurlina uveo Hrvatsku u finale. U subotu će se naši mladi malonogometaši u 19 sati boriti za zlato s boljim iz dvoboja Španjolska-Poljska.