Daleka obala predstavlja singl za dosad neobjavljenu pjesmu “Na korak si od mene”

0
Foto: PR

Za sjajan početak 2020. Daleka obala predstavlja nam novu, dosad neobjavljenu pjesmu “Na korak si od mene” (Demo Restored 2019).

Kako Daleka obala otkriva, demo snimka pjesme “Na korak si od mene” je snimljena za vrijeme pripremanja njihovog posljednjeg studijskog albuma “1999-2000”. Nastala 1999. godine u garaži na Blatinama u Splitu, gdje je tada Daleka obala imala svoj mali studio, ova i brojne druge demo snimke sačuvane su na audio kaseti, no nije zaživjela punim potencijalom sve donedavno kada je krajem listopada 2019. objavljena na posebnom Bonus CD-u s dosad neobjavljenim demo snimkama u društvu nekih poznatih i manje poznatih pjesama Daleke obale, koje je dodatno tonski sredio i remasterizirao Leo Anđelković.

CD je objavljen u sklopu fantastičnog, četverostrukog CD box seta, koji također sadrži posljednji album “1999-2000” uz bonus demo snimku “Ruzinavi brod” na kojoj je klavir odsvirao nikad prežaljeni Oliver Dragojević i dvostruki CD “Uspomena (Sve najbolje uživo)”.

Autor stihova pjesme je Boris Hrepić Hrepa, a autor glazbe, ujedno i vokal na pjesmi, je Bogašin Šoić Mirilović – Bogo, klavijaturist benda i autor nezaboravnih hitova “80e” i “Kurve”. Bogo je preminuo 2018. te je izdavanje ove pjesme, a i prigodnog “lyrics” videa, posvećeno upravo njemu. Videospot, koji je također rad Borisa Hrepića Hrepe, sastoji se od niza dosad neobjavljenih fotografija s dvije kratke turneje Daleke obale u dalekoj Americi, 1998. i 2000. Autor fotografija iz New Yorka je Rory Belanich, a iz Chicaga Zlatan Jelovac.