Dalić: Livaja će igrati od prve minute

0
Foto: RD

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić održali su press konferenciju na Poljudu uoči sutrašnje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovenije u 6. kolu H skupine europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dalić je najavio promjene. Sigurno neće biti Livakovića, Gvardiol je upitan. Nisam sklon forsiranju. Luka Modrić i Ante Budimir su ostali van jer nisu do kraja spremni. Na popisu su igrači koji igraju utakmice. Idemo samo sa zdravima. Nećemo puno mijenjati, ali mogu vam otkriti da će Marko Livaja krenuti od prve minute. On to zna već par dana. Mislim da je spreman. Ja od Marka zaista očekujem velike stvari. On je to zaista zaslužio, kako igra u Hajduku zadnjih pola godine, nametnuo se kao vođa i od njega očekujem da donese prevagu, rekao je Dalić.

Moramo biti favoriti na svom stadionu. Igramo pred svojim navijačima. Možda će nam ovo biti najteža utakmica u ovom ciklusu. Izgubili smo u Sloveniji. Ako ne pokažemo energiju, trčanje i snagu kao u Moskvi i Bratislavi bit će nam jako teško, ali vjerujem da ćemo pobijediti, rekao je Dalić.

Ivan Perišić će nositi kapetansku traku. Mislim da možemo biti zadovoljni nakon dva najteža gostovanja, ali ako ne potvrdimo pobjedom protiv Slovenije to će malo značiti. Svaka utakmica na Poljudu je nešto posebno. Znači mi puno, mojoj obitelji, prijateljima…Publika će nas nositi. Znamo svi kakva je atmosfera kada je Poljud pun, rekao je Perišić.