Dalmatinko cup odgođen za rujan

0

Popularni dječji nogometni turnir Dalmatinko cup će svoje peto izdanje, umjesto tradicionalnog termina koncem travnja, održati početkom rujna.

Prateći situaciju iz dana u dan oko virusa COVID-19, u koordinaciji sa svim relevantnim nogometnim i državnim institucijama, iz organizacijskog odbora Dalmatinko cupa 2020. izvješćuju da je određen novi termin održavanja turnira. Dalmatinko cup će se, vjeruju organizatori, umjesto planiranog kraja travnja održati od 3. do 6. rujna 2020. godine.

Na turniru će sudjelovati 180 ekipa iz 15 država. Očekuje se dolazak oko 3000 nogometaša i nogometašica u 7 muških i 2 ženske kategorije. Iz Dalmatinko cupa u direktnom su kontaktu sa svim klubovima sudionicima Dalmatinko cupa 2020. Dobili su potvrde njihovog sudjelovanja u novom terminu. Trenutno stoje rezervacije za oko 2400 kreveta za sudionike, koji će sudjelovanjem na Dalmatinko cupu ostvariti oko 9000 noćenja, a tome valja pridodati i očekivanih 4000 noćenja za roditelje.

Oduševljeni smo reakcijama klubova i sudionika Dalmatinko cupa. Nitko nije otkazao sudjelovanje. U svim razgovorima osjeća se onaj pozitivni duh sporta, svi su uvjereni da se u rujnu vidimo, jedva čekaju nastup. Ta vjera ljudi u bolje sutra koja je prisutna daje nam nadu u ovim teškim trenucima i motiv da ih što bolje organizacijski dočekamo. Važnost ovakvih manifestacija sada će posebno doći do izražaja, kako u turističkom smislu, ali što je još važnije u onom ljudskom smislu. Osnovni moto Dalmatinko cupa je stalno naglašavanje tolerancije, jednakosti i fair-playa bez obzira na vjeru, nacionalnost, boju kože ili spol. To se sada vidi u punom smislu, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Dalmatinko cupa Domagoj Bojčić.