Dalmatinska zagora pod snijegom

0
Foto: RD

U Dalmatinskoj zagori snijeg i dalje pada, a na području Sinja ima ga i više od 20 centimetara. Sve glavne ceste su očišćene, ali se novi pokrivač brzo stvara. Petar Vuletić, šef županijske zimske službe, upozorava vozače na oprez zbog moguće poledice.

Iz Hrvatskog autokluba poručuju da zbog zimskih uvjeta trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto. Mole se vozači navedenih skupina vozila da ne kreću na put iz smjera unutrašnjosti u smjeru Dalmacije ili Rijeke zbog popunjenih parkirališta na odmorištima.

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, dijelu Istre, Dalmacije, Hrvatskog primorja, središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, Hrvatskog primorja i u Dalmaciji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Iz HAK-a poručju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.