Dalmatinski derbi Šibenik-Hajduk na Šubićevcu

0
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Šibenik i Hajduk u 16 sati na Šubićevcu igraju najzanimljiviju utakmicu osmine finala Hrvatskoga nogometnog kupa. Donosimo razmišljanja dvojice trenera.

Subotnji susret s Hajdukom 2 nas je prilično iscrpio, ali vjerujem da ćemo se uspjeti oporaviti i odigrati dovoljno dobro da ostvarimo pozitivan rezultat. Očekujemo tešku utakmicu. Treba biti realan i iskren, Hajduk je individualno puno bolji od nas. Ali to je Kup, jedna utakmica. Hajduk je možda u maloj krizi rezultata, ali po meni igra dobro. Pokazao je to protiv Rijeke koja mu je samo jednom pucala na gol, ali i prije toga u porazu s Lokomotivom. Hajduk se digao i to je još jedan razlog zbog kojeg nas čeka teška utakmica. Morat ćemo se malo prilagoditi protivniku. Bit će teško nametnuti svoj stil igre. Kao protiv Hajduka 2, bit ćemo u čvrstom bloku i tražiti priliku iz polukontre i kontre. Vjerujemo da će doći puno više gledatelja nego što inače dolazi na naše utakmice i da će atmosfera biti dobra i kvalitetna, poticajna za sve igrače, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Šibenika Borimir Perković.

Kup je uvijek pun iznenađenja, i u svijetu i kod nas. Moramo poduzeti sve da se to nama ne dogodi. Drago mi je da opet igramo u Šibeniku, i njima i Zadru želim skori povratak u Prvu ligu. Analizirali smo utakmicu Šibenik-Hajduk 2, manje-više znamo sve. Oni neće “skinit gaće”, očekujemo tešku utakmicu. Dobro je da postoji taj rivalitet Hajduka i Šibenika, ali ne smijemo zazivati nikakvu zlu krv. Kup je zahtjevan, moramo biti oprezni. Šibenik ima dobru, čvrstu momčad. Naš Pandža im drži zadnju liniju, tu je Kukec i još neki igrači s prvoligaškim iskustvom. Bulat je talentirano dite, Ampem je vrlo brz napadač. Interesantna momčad, osobno bih volio da uđu u Prvu ligu. Ali mi u Šibenik idemo po prolaz u četvrtfinale. Moramo odigrati pametno i učiniti sve da prođemo Šibenik. Taktička zamisao će biti ista kao protiv Rijeke, možda bude jedna promjena u kadru. U Kupu je najbitnije proći. Kad se igra jedna utakmica, ljepota nije važna, samo prolaz, naglasio je na konferenciji za novinare trener Hajduka Zoran Vulić.