Dan D za Dalića i Vatrene

0
Foto: youtube.com

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Nižnji Novgorod gdje će u nedjelju (20) u osmini finala SP-a igrati protiv Danske.

Nakon što je završila kao prva u skupini D, Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Danske, drugoplasirane reprezentacije u skupini C. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje u 20:00 u Nižnjem Novgorodu kojeg pamtimo po onoj povijesnoj pobjedi protiv Argentine.

Hrvatska reprezentacija je plasmanom u osminu finala već napravila najveći iskorak nakon 1998. godine. Prije 20 godina posljednji je put naša reprezentacija prošla grupu, a sada opet ima priliku za veliki rezultat.

Vjerojatna postava Hrvatske protiv Danske (4-2-3-1 ili 4-3-3): Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Brozović, Rakitić, Modrić, Rebić, Perišić, Mandžukić.

U slučaju pobjede protiv Danske, u četvrtfinalu bi Hrvatsku čekao pobjednik dvoboja između domaćina Rusije i Španjolske.

Fifa je za utakmicu Hrvatska – Danska delegirala argentinskog suca Nestora Pitanu, koji je sudio na otvaranju SP-a susret Rusija – Saudijska Arabija, te dvoboj Meksiko – Švedska.