Dan sjećanja na žrtve Vukovara!

0
Foto: RD

SOLIN

U nedjelju 17. studenoga 2019. paljenjem svijeća Solin će se prisjetiti grada heroja Vukovara i Škabrnje. 

U organizaciji koordinacije solinskih udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskoga rata, Grada Solina, solinske Torcide te udruga s područja grada Solina u nedjelju 17. studenoga 2019. s početkom u 19 sati, pored starog mosta, ispred Doma kulture Zvonimir započet će paljenje svijeća u spomen na Grad heroj Vukovar i Škabrnju. Samoj povorci paljenja svijeća prethodi sveta misa za branitelje i sve poginule s početkom u 18 sati u crkvi Gospe od Otoka

CISTA VELIKA

Paljenjem tradicionalnih kugli u Cisti Velikoj, na brdu iznad zaseoka Mandarići, obilježit će se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u nedjelju, 17. studenog. Okupljanje kod škole i paljenje svijeća do crkve te kratka molitva započinje u 17 sati. Paljenje kugli bit će u 18 sati. U 19 sati planirano je ponovno okupljanje kod škole uz druženje i okrjepu, dok će se u 19:30 sati u školi organizirati prikazivanje dokumentarnog filma Jakova Sedlara.

SPLIT
U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u nedjelju, 17. studenog , u 19 sati u kapelici Studentskog doma “Dr. Franjo Tuđman” na Kampusu održat će se misa za sve žrtve preminule u Vukovaru i Škabrnji, nakon koje će se u Vukovarskoj ulici zapaliti svijeće.

Torcida će također ovaj dan dostojanstveno obilježiti 18.11 u ponedjeljak.

U 19:00 sati pozivamo sve građane grada Splita na okupljanje kraj spomenika “Dječaka sa luminom” odakle ćemo zajedno tiho i dostojanstveno prošetati Vukovarskom ulicom.

METKOVIĆ

U ponedjeljak će se obilježiti dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Prigodni program započinje paljenjem svijeća u periodu od 18.30 – 19,00 h Gradskom parku Metković. Zbog najavljenog lošeg vremena nastavak prigodnog programa održati će se u Galeriji Gradskog kulturnog središta od 19.00 sati.

ZADAR
Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje prigodno se obilježava u Klasičnoj gimnaziji u Zadru
Izložba “Svitlo hrvatskoga križa” hrvatskoga branitelja i umjetnika Zlatka Franića bit će u prostorijama škole od 15.studenog 2019. te će izložba za učenike, roditelje i sve zainteresirane građane trajati do 22. studenoga 2019.U ponedjeljak, 18. studenoga u 8.45 sati, na Dan sjećanja za žrtve Škabrnje i Vukovara, o Domovinskom ratu učenicima će progovoriti hrvatski branitelji Zlatko Franić i Marijan Mađerić.

OTOK (kod Sinja)

Na području Općine Otok i ove godine će se na prigodan način obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U organizaciji Općine Otok upriličiti će se obilježavanje 28. godišnjice sjećanja na sve žrtve stradanja u Vukovaru i Škabrnji. Pozivaju se svi mještani da svojim dolaskom na dostojanstven način odaju počast žrtvama molitvom i paljenjem svijeća u nedjelju, 17. studenog na općinskom trgu s početkom u 17,00 sati. 

Svi zajedno još jednom pokažimo da Škabrnja i Vukovar nikada neće biti zaboravljeni!