Danas dva dalmatinska drugoligaška derbija!

0
Foto: pixabay.com

U 4. kolu 2. Hrvatske nogometne lige u 17 sati Dugopolje dočekuje Solin, a Šibenik Hajduk 2. Evo što su nam uoči dalmatinskih derbija kazali treneri.

Pred nama je jedna od najtežih domaćih utakmica. Solin je ekipa koja posljednjih sezona ima kontinuitet i igračkog kadra i trenera, sigurno su među favoritima za vrh tablice. Mi, za razliku od prve tri utakmice u ovom prvenstvu, imamo sve igrače na raspolaganju i nadamo se da ćemo dobiti utakmicu, te da će ona proći u sportskom tonu i biti vrlo kvalitetna, što će ipak ovisiti i o uvjetima za igru, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Dugopolja Miroslav Bojko.

Očekujem neizvjesnu utakmicu, tešku za oba suparnika. Moramo se pripremiti i na kišu koja će malo pokvariti teren. Dugopolje je lagani favorit jer igra na domaćem terenu, međutim i mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo doći do bodova. Svaki bod je dobar, naročito na gostovanjima, i radi samopouzdanja pred naredne utakmice. Ali nećemo postaviti igru na remi, pokušat ćemo se nadigravati i napadačkim gardom pokušati doći do pozitivnog rezultata ako to bude moguće. A ako protivnik bude bolji, svakako ćemo mu čestitati, rekao nam je trener Solina Mirko Labrović.

Volio bih da sam imao koji dan duže, isključivo zbog treninga, ali i zbog upoznavanja. Prvi signali su jako dobri, pozitivni, primijetio sam ogromnu želju kod svojih igrača, mislim da ih bole i peku ove prve tri utakmice koje nisu uspjeli pobijediti. Nadam se da su silno motivirani, stvarno očekujem dobru utakmicu i vjerujem da ćemo doći do pobjede, da ćemo osvojiti prva tri boda, prenosi službeni portal HNK Šibenik izjavu svog novog trenera Borimira Perkovića.

Tri kola su prošla, imamo već sliku Druge lige. Šibenik je klub velike tradicije, grad i županija očekuju da se oni izdignu iz trenutne situacije. Pokazali su to i promjenom trenera. Mi očekujemo pravu drugoligašku utakmicu, čvrstog, agresivnog domaćina koji će se od samog početka vjerovatno pokušati nametnuti s namjerom da dođe do prvih bodova i makne se sa začelja. Mi ćemo pokušati igrati svoju igru, najprije se oduprijeti nekim stvarima koje nas sigurno čekaju poput njihove agresivnosti, a nakon toga nametnuti svoj način igre, da imamo loptu te svakim danom i svakom utakmicom budemo sve bolji, najavio je trener Hajduka 2 Siniša Oreščanin.