Novi prosvjed na Bačvicama

0
Foto: RD

Stotinjak prosvjednika blokiralo je Jadransku ulicu na splitskim Bačvicama , na drugom prosvjeda protiv prometne regulacije kroz Trajektnu i njihov kvart.

Građani su se okupili oboružani transparentima na kojima piše: “Tri pješačka bez semafora na putu do mora! MAKNI DICU!! i “Da je ego manji, grešku bi odavno priznali” te su blokirali su promet  neprestano prelazećo pješački prijelaz.

Umjesto najavljenih 10 minuta, blokada je trajala 20 minuta, što je izazvalo zastoje, gužve u prometu u u središtu grada te nervozu vozača.

Predsjednik GK Bačvice Tomislav Zaninović najavio je da će se prosvjedovati dok se ne postigne dogovor s gradskom upravom te je kritizirao gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu jer nije izašao pred prosvjednike i objasnio im zašto Banovina smatra da je sadašnja regulacija prometa bolja od lanjske.

 

 

 

Ranije…….

U Splitu će danas će ponovno prosvjedovati stanari Bačvica nezadovoljni zbog nove prometne regulacije kroz Trajektnu luku i Bačvice.

Prosvjed pod nazivom „Danas MI sutra VI-problem ciloga grada“ počinje u 10.30 na križanju Trga Mihovila Pavlinovića i Jadranske ulice.

Organizatori žele upozoriti da novom regulacijom prometa preko Bačvica dnevno prolazi 509 gradskih i prigradskih autobusa umjesto dosadašnjih 160 te da je zbog učestalih zastoja, velike količine prometa i nedostatka semafora, ugrožena sigurnost pješaka.