Počelo suđenje Filipu Zavadlavu

0
Foto: fb

 

 

Optuženik za trostruko ubojstvo Filip Zavadlav, nije se želio izjasniti o krivnji, na suđenju koje je jutros započelo na Županijskom sudu u Splitu. Generalno se ne osjećam krivim, ne bih se još očitovao o krivnji, rekao je Zavadlav sutkinji nakon čitanja optužnice.

 

Na sud je doveden  s lisicama oko ruku, nogu i pojasa te u pratnji trojice policajaca. Prilikom ulaska u zgradu suda, okupljenima koji su ga došli podržati zavadlav je ironično dobacio: „ Jesu li ovo ulaznice?“ Odvjetnik Branko Šerić uoči suđenja rekao je da je njegov branjenik nepredvidiv.

 

Na početku suđenja svjedočila je Marijana Knežević, majka ubijenog Marina Bobana koja je rekla da je za ubojstvo sina doznala u medijima jer je u to vrijeme bila u Beogradu, te da drugu dvojicu ubijenih nije poznavala.

Ranije ……

 

Na Županijskom sudu u Splitu jutros započinje suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu.

Zavadlav u Split stiže iz zatvora u Gospiću. Rasprava je zakazana i za sutra, a očekuje se kako će tijekom dokaznoga postupka biti saslušana 23 svjedoka.

Prvi svjedoci bit će roditelji ubijenih.

Zavadlava terete za ubojstvo Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića. Ubio ih je hicima iz automatske puške.

Tužitelj Žarko Štrbac smatra da se radilo o ubojstvu iz bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale Filipa i njegovu obitelj.

Na pripremnom ročištu krajem srpnja Zavadlav se nije izjasnio o krivnji.