Danijel Subašić pojačao Dalićev stručni stožer

0

Uz objavu popisa za dvoboje s Turskom i Walesom, izbornik Zlatko Dalić objavio je i novo pojačanje u stožeru Vatrenih. Proslavljeni reprezentativac Danijel Subašić priključit će se stručnom stožeru, objavio je HNS.

Subašić će se pridružiti treneru vratara Marjanu Mrmiću u radu s vratarima, a od prije su u stožeru kao predstavnici srebrne generacije Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić.

Subašić je ovog ljeta otišao u igračku mirovinu nakon uspješne igračke karijere u kojoj je branio boje Zadra, Hajduka i Monaca, a pritom je značajan trag ostavio u hrvatskoj reprezentaciji za koju je nastupio 44 puta. Subašić je imao iznimno važnu ulogu tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je svojim obranama, posebno tijekom raspucavanja protiv Danske i Rusije, dao ključan doprinos osvajanju povijesnog srebra.

– Istinski me raduje ponovno biti među Vatrenima te zahvaljujem izborniku Daliću, predsjedniku Kustiću i tehničkom direktoru Pletikosi na iskazanom povjerenju. Čast mi je pridružiti se najuspješnijem stožeru u povijesti hrvatske reprezentacije te sam uvjeren da mogu svojim iskustvom doprinijeti daljnjim uspjesima. Znam koliko su u reprezentaciji važni kvalitetni rad i vrhunsko ozračje te sam zahvalan na prilici da ponovno budem dio tog vrhunskog kolektiva. Dolazim sa zaista puno energije i želje te jedva čekam prvo okupljanje, istaknuo je Subašić.