Davis Cup: Hrvatska domaćin Belgiji!

0
Foto: Foto: Mario Ćužić/HTS

Suparnik hrvatskim reprezentativcima u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa za 2024. bit će Belgija, a naši će tenisači u tom susretu biti domaćini. Tako je odlučeno u nedjelju na izvlačenju u Malagi, gdje je Hrvatska bila postavljena za nositelja.

Susret je na rasporedu 2. i 3. ili 3. i 4. veljače, prema želji domaćina, koji ima pravo izbora podloge. U toj je poziciji naša reprezentacija, jer je posljednji susret ovih dvaju suparnika održan u Belgiji.

U ovom trenutku Belgija nema nijednog igrača koji je plasiran među 100 najboljih na pojedinačnoj ATP listi, nakon što je iz tog društva ispao David Goffin, svojedobno šesti igrač svijeta. On je sada 107., ispred Jorisa De Loorea (146.), Zizoua Bergsa (152.) i Kimmera Coppejansa (188.). U paru su najbolji Sander Gille i Joran Vliegen – obojica su na 25. mjestu.

Mjesto odigravanja susreta bit će određeno uskoro.

Pobjednik ovog susreta plasirat će se u prvi krug završnice, koji je na rasporedu u rujnu. Ondje će, u četiri odvojene skupine, igrati ukupno 16 reprezentacija: 12 pobjednika tzv. Qualifeiera, Australija i Italija kao ovogodišnji finalisti, te Španjolska i Velika Britanija, koji su dobili pozivnice.