Davis Cup: Hrvatska u kvalifikacijama protiv Austrije

0
Foto: pixabay.com

Hrvatski tenisači će u kvalifikacijama za Davis Cup Finals 2023. u prvom vikendu veljače igrati s Austrijom, odlučeno je ždrijebom u Malagi u kojem je Hrvatska bila prvi nositelj.

Kako je posljednji međusobni susret 2006. igran u Grazu, dvoboj će se igrati u Hrvatskoj. Prvog dana će na programu biti dva pojedinačna meča, a drugog dana igra parova i još dva pojedinačna meča.

Najbolji austrijski tenisač je Dominic Thiem, koji je u veljači 2020. bio 3. na ATP ljestvici, ali je danas 106. U ožujku se vratio na teren nakon devet mjeseci pauze zbog ozljede i nanizao 7 poraza. Godinu je ipak završio s pozitivnim omjerom, 18 pobjeda i 16 poraza. Austrijanci imaju još četiri tenisača među 200 najboljih. To su Jurij Rodionov, rođen u Njemačkoj, a Bjelorus porijeklom, Filip Mišolić, Hrvat rođen u Grazu, te Dennis Novak i Sebastian Ofner. Na ljestvici za igru parova Alexander Erler je 51., a Lucas Miedler 55.

Ostali parovi kvalifikacija su Mađarska-Francuska, Uzbekistan-SAD, Njemačka-Švicarska, Kolumbija-Velika Britanija, Norveška-Srbija, Čile-Kazahstan, Južna Koreja-Belgija, Švedska-Bosna i Hercegovina, Nizozemska-Slovačka, Finska-Argentina i Portugal-Češka.