Derbi Nacional-Split Tommy

0

Nacional i Split Tommy odigrat će u Zagrebu u 20.30 derbi 16. kola Hrvatske malonogometne lige koji pobjedniku vjerovatno donosi prvo mjesto uoči doigravanja.

Čekamo ovu utakmicu već nekoliko mjeseci da se pokušamo revanširati Nacionalu za poraz na Gripama (2:5, 16. listopada, op. a.). Bodovno smo izjednačeni, ova utakmica praktički odlučuje o “pole positionu” pred play-off. Imamo problema s virozom i ozljedama, Genario ima upalu pluća i neće igrati, Grcić ima rupturu mišića, ali stisnut će zube još za ovu utakmicu pa će onda imati pauzu. Jelovčić nije trenirao cijeli tjedan, još je nekoliko igrača imalo virozu. Taj ćemo nedostatak nadoknaditi dužom klupom i čestim rotacijama. Moramo dati sve što imamo, ići na pobjedu i pokušati uzeti tu jedinicu. Volio bih da u doigravanju imamo jednu utakmicu više doma, iako se govori da bolje igramo u gostima, rekao je za Radio Dalmaciju trener Split Tommya Mladen Perica Štrla.

Nacional je ranjiv, što je pokazala Uspinjača u pretprošlom kolu kad mu je nanijela jedini poraz (0:3). Nisu ni oni sada u top-formi, iscijeđeni su nakon Europskog prvenstva jednako kao i naši reprezentativci. Očekujemo neizvjesnu utakmicu. Ako i ne pobijedimo, vidjet ćemo što nam nedostaje kako bismo se u sljedećih mjesec i pol dana pripremili za obračun u finalu. Moramo i Neta još bolje uigrati, da se privikne on na nas, ali i mi na njega. Utakmica je važna, ali nije presudna, zaključio je popularni Štrla i potvrdio da će najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2012. debitirati za Split Tommy: S obzirom na situaciju, morat će Neto zaigrati. Neće biti u početnoj postavi, ali sigurno će nastupiti. Kako i koliko, ovisit će o tijeku utakmice.