Derbi u Gospinom polju: Square-Novo Vrijeme Apfel

0
Foto: mnksquare.com

Square i Novo Vrijeme Apfel u 20 sati u Dubrovniku igraju derbi 17. kola Hrvatske malonogometne lige u koji Makarani ulaze s 8 bodova prednosti.

Očekujemo pravi teškaški dvoboj dviju vodećih momčadi lige. I mi i oni smo malo umorni nakon utakmica Kupa u utorak. Ali kad se izađe na teren, stavljaju se sa strane svi problemi. I mi i oni ćemo tražiti pobjedu kojom bismo potvrdili poziciju na ljestvici, oni prvo, a mi drugo mjesto. Nije najvažnija utakmica, ali nam je važna da pokažemo da možemo i s njima igrati. Već smo pokazali da možemo sa svima drugima. Vjerujem da smo se refali od teške utakmice protiv Splita i da ćemo pred punim tribinama ostvariti dobar rezultat, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Squarea Antun Bačić.

Ovo su sigurno dvije ekipe koje su u najboljoj formi u Hrvatskoj. Ni oni od studenog ne znaju za poraz. Ušli su u polufinale Kupa kao i mi, oni su dobili Split, mi Vrgorac. Znamo njihovu kvalitetu s dva Brazilca, domaćim snagama Cvjetkovićem, Đurašem i Daničićem uz izvrsne golmane. Očekujemo vruć teren, volio bih da bude puna dvorana jer će to i nama biti dodatni poticaj da pružimo pravu partiju. I mi smo u dobrom ritmu, idemo u Dubrovnik rasterećeni s obzirom na bodovnu zalihu. I bod bi nam bio dobar, ali nećemo kalkulirati. Novo Vrijeme Apfel, kao i uvijek, ide na pobjedu. Postavit ćemo se tako od početka i pokušat ćemo pritisnuti domaćina. Očekujemo njihovu agresivnu igru, ali nam bodovna prednost daje za pravo da kažemo da smo trenutno bolji, rekao nam je trener Novo Vrijeme Apfela Teo Strunje.

U 19 sati se sastaju Vrgorac i Brod 035, u 19.30 Split i Uspinjača Gimka, a u 20 sati uz derbi u Dubrovniku još igraju Jesenje i Universitas.