Dina pliva za Anđele

0
Foto: Željana Levačić

Dvadesetogodišnja daljinska plivačica Dina Levačić na blagdan Svetog Duje pliva maratonskih 20 kilometara od Trogira do Splita. Pritom se prikupljaju donacije za udrugu Anđeli.

Ovo je jedan od većih sportskih pothvata povodom dana grada Splita i proslave Sudamja.

Već desetak godina se bavim daljinskim plivanjem. Posljednje dvije godine studiram rehabilitaciju na edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Spojila sam ta dva aspekta mog života, znajući koliko udruga Anđeli kvalitetno radi i ulaže truda u skrb o djeci s najtežim tjelesnim invaliditetom i posebnim potrebama. Svaka im je pomoć dobrodošla, pojasnila je Dina za Radio Dalmaciju.

Pripreme nisu bile ništa posebno, uobičajene kao pred svaku natjecateljsku sezonu. Plivala sam već i četiri puta dužu dionicu u Argentini, pa mi ova udaljenost ne bi trebala predstavljati problem. Jedino je more još prilično hladno pa sam dio treninga odrađivala baš u moru te na Jarunu u Zagrebu kako bih se prilagodila, skromno će Dina koja će maraton isplivati u klasičnom kupaćem kostimu.

Nema neoprena, samo običan plivački kostim. Meni je to normalno, iako me mnogi čudno gledaju. Ali nisam nikad plivala u kostimu od neoprena, pa neću ni ovaj put, kaže Dina.

Dina Levačić startat će u 13 sati ispred Kule Kamerlengo, plivat će uz Čiovo, pa prema Institutu za oceanografiju i ribarstvo, te uz Marjan prema Zapadnoj obali i Rivi. Cilj će biti na Mletačkom mulu, na sredini Rive, gdje bi Dina trebala doplivati oko 17.30.

Nadam se da će se svi odazvati, da će ljudi doći u što većem broju. Važno je poslati plemenitu poruku, a ako pritom nešto i doniraju, koliko tko može, još bolje. Svaka kuna dobro dođe i bit ćemo zahvalni. Pripremili smo i majice, kemijske olovke i druge suvenire za sve koji će donirati novac, tako da imaju uspomenu na ovu akciju, poručiča je Dina.

Budite uz Dinu Levačić i Anđele u Trogiru u 13 sati i na splitskoj Rivi oko 17.30! Poslušajte cijeli razgovor s Dinom