Dinamo danas u Poljudu!

0

U utorak u 19 sati Jadran u Splitu dočekuje Dinamo iz Tbilisija u 2. kolu A skupine LEN lige prvaka. Na tribine će se moći isključivo s EU Covid digitalnom potvrdom, a cijena ulaznice je 50 kuna.

Prva je ovo domaća utakmica u skupini Lige prvaka ove sezone za Jadranaše. Na startu su poraženi u gostima kod Barcelonete s 11:6, dok je Dinamo izgubio od Olympiacosa u Pireju s čak 20:9.

Dinamo je momčad sastavljena od ponajboljih gruzijskih igrača. Kapetan je naš Marko Jelača, naturalizirani Gruzijac, a tu su i Crnogorac Jovan Sarić te Srbin Dušan Vasić koji je pola sezone bio član Jadrana. Vasić je bio jedan od tri igrača Crvene zvezde koje su huligani u veljači 20199. napali na splitskoj Rivi uoči utakmice protiv Mornara. U svojoj povijesti Gruzijci nemaju većih europskih rezultata, u Ligi prvaka nikad nisu prošli skupinu.

Ovo nam je odlična prilika za prve bodove. Ne treba nikoga podcijeniti, ali protivnik nije toliko zahtjevan kao ostali. Svakako smo kvalitetnija momčad od Dinama i sve osim naše pobjede bio bi neuspjeh, rekao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

Igrač više je zapravo jedino što nije valjalo u Barceloni, drugo je štimalo. Događa se, ne znam koji je bio razlog. Prva nam je ovo utakmica u kojoj nije išla realizacija. Do tog dijela igre smo bili odlični, imali smo šansi, ali nismo ih iskoristili. I meni je to nešto novo, uvukla se neka nesigurnost. OK smo otvorili susret. Mi smo napadačka momčad koja se mora koncentrirati na obranu i ta je obrana štimala u Barceloni, ali eto, zakazao je napad. Mi smo igrali, zarađivali isključenja, imali kretnje koje smo željeli. Imali smo igru, ali jednostavno nije bila dobra realizacija igrača više. U ovakvim susretima mora biti bar 50 posto, mi nismo bili ni blizu, dodao je Smodlaka.

Kao uvertiru u susret s Dinamom Jadran je u subotu odradio “domaću zadaću“ protiv korčulanskog KPK. Rezultat te utakmice bio je 24:5.

Mislio sam uigrati momčad za ovaj susret, no KPK je bio preslab rival da bismo tu utakmicu uopće mogli na pravi način iskoristiti, zaključio je Smodlaka.