Divna priča s Trga Gaje Bulata razgalila srca Splićana!

0
Foto: PR

Na Trgu Gaje Bulata, ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Split, jutros je održan božićno-novogodišnji program „Ususret Božiću s veseljem“ u kojem su sudjelovala djeca, ali i odrasli, iz Centra Juraj Bonaći, Talent Studia M, Cheerleading kluba Noa, Baletnog studija Školjkica te dječjeg zbora Srdelice, uz nastup seniorki Splitskih mažoretkinja.

Posebno emotivno je bilo gostovanje u programu štićenika Centra Juraj Bonaći, gdje su odrasli stićenici nastupili koreografsko-scenskim prikazom Živih jaslica, na oduševljenje brojnih građana koji su, okupljeni pred zgradom HNK Split, pratili program.

Centar Juraj Bonaći u dugogodišnjoj je i bliskoj suradnji s Turističkom zajednicom Grada Splita već dvadesetak godina, a sve je započelo još, sada već davnim, programom „Neka Riva u cviću pliva“. Čast nam je i zadovoljstvo ovim programom nastaviti tu suradnju, a vidim po reakcijama naših sugrađana, najviše djece, da su i oni oduševljeni programom koji smo jutros mogli vidjeti, poručila je direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić.

Najmlađe je, očekivano, osobito razveselio Djed Božićnjak s kojim su pisali pisma i ceduljice, nabrojavši želje koje bi htjeli da im roditelji i obitelji poklone za Božić.

Na video zidu se, između ostalog, pratio božićni koncert Bečkih dječaka, kao i violinista Andrea Rieua, a posebno zanimljiv je bio foto-kutak u kojem su najmlađi ovjekovječili današnje uspomene s najdražim djedicom.

Program se nastavlja sutra, kada Turistička zajednica Grada Splita organizira božićno-novogodišnji koncert, od 11 do 13 sati, također na Trgu Gaje Bulata, čiji su sudionici Music Talents i dječji zbor Srdelice te Festival „Mali Split“.