Dizajnirajte registracijske tablice i osvojite nagradu!

0

Evo prijedloga za jedan dodatni izvora prihoda koji će sigurno biti dobrodošao u siječnju kada su svi nekako „tanki“ s novcem. Dizajnirajte nove registracijske pločice vozila i osvojite 20,15 ili 10 tisuća kuna. Ako imate mašte, dobro crtate ili upotrebljavate tome namijenjene kompjuterske programe , ne trebate biti profesionalni dizajner da bi se vaše rješenje svidjelo ocjenjivačkom sudu. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za novi vizualni izgled registracijskih pločica 19.prosinca i to, kako nam je rekla Marina Mandić iz odnosa s javnošću, zbog EU:

{mp3}Reportaze/registracijske_tablice_natjecaj_1{/mp3}

Osim toga, brojni hrvatski gradovi zatražili su određivanje novih registracijskih područja, pa bi uskoro oznaka grada na registracijskim pločicama mogla otići u povijest.

Po rezultatima internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koje je proveo MUP, građani i jedinice lokalne samouprave više vole kombinaciju slova i brojki:

{mp3}Reportaze/registracijske_tablice_natjecaj_2{/mp3}

Detalji natječaja mogu se vidjeti na internetskim stranicama www.mup.hr, a u njemu mogu sudjelovati svi:

{mp3}Reportaze/registracijske_tablice_natjecaj_3{/mp3}

Dva predstavnika MUP-a, dva predstavnika Hrvatskog dizajnerskog društva i jedan predstavnik tvrtke ovlaštene za izradu registracijskih pločica, nakon 6.veljače koji je zadnji rok za dostavu radova donijet će odluku o najboljem rješenju.

Imate vremena još do 6.veljače osmisliti njihov novi izgled i ne zaboravite, ako rad šaljete poštom pošiljka će bez obzira kada stigne biti u roku ukoliko nosi žig s tim datumom do 12 sati.