DJECA MAESTRALA DONACIJU VRIJEDNU 10 000 KN DAROVALI RAZRUŠENOM DJEČJEM DOMU U SISKU

0

U moru loših vijesti i potresnih slika, dirljiva lekcija ljudskosti dolazi od onih najmlađih i najranjivijih. Onih, koji i sami trebaju našu pomoć.


Riječ je o djeci Maestrala koja su, HEP- ovu donaciju u vrijednosti 10 000 kn odlučili dati potresom razrušenom dječjem domu u Sisku.

Cijelo vrijeme razmišljamo kako pomoći djeci i kolegama u Sisku i Lipiku. Činjenicu da su se ta djeca našla na ulici ne možemo prihvatiti. Svi smo se uključili, i mi djelatnici i naša djeca koja nas po cijele dane pitaju kako mogu pomoći. Dirnuti smo njihovim velikim srcima – rekla je ravnateljica Maestrala Jelena Burazin, prof. psihologije i psihoterapeut.

Ni Maestralu godina nije bila laka,  zbog korone svi planovi financiranja i obnove pali su u vodu. Ipak, zahvaljujući donatorima uspjelo im je da na svih 13 lokacija na kojima djeluju, u ovim teškim vremenima, nastave s radom.

Donaciju su trebali uložiti u uređenje okoliša i prostora za igru u sjedištu Ustanove, ali su je se odrekli kako bi pomogli potresom pogođenoj djeci.

Fascinantno je kako ljudi na različite načine pronalaze put do naše djece, do njihovog osmijeha, a najljepše je čuti kad se zaori našim hodnicima, sobama, dvorištem. Nakon skromnog prosinačkog popisa želja naše djece, koje su sve zahvaljujući dobrim ljudima ispunjene, djeca su, kako sama kažu, imala najbolji Božić do sada, a ovom su gestom pokazali još veću skromnost. Pokazala su kako se dobro uistinu dobrim vraća. Mnoge je dirnulo pismo jednog našeg momka od 18 godina koji je poslao i meni i voditeljici da se on želi odreći svog džeparca od 100 kuna za stradale u potresu i da želi potaknuti i ostale da isto naprave. Kad čujemo takvo nešto od naše djece, ponosni smo, sretni smo – ali onda i mi odrasli moramo napraviti puno više – zaključila je Burazin.

Ako nas je 2020-a ičemu naučila, to je da se trudimo biti svijetlo u mraku jedni drugima! Jer ta energija pokreće cijelu Hrvatsku.

Ako i vi želite pomoći Dječjem domu Vrbina u Sisku, sredstva možete uplatiti na Žiro račun Hrvatske poštanske banke:
IBAN: HR7723900011100016509
OIB: 43355278379
SVRHA: „za obnovu doma“
www.domzadjecuvrbina.hr