Dječji vrtić na Marjanu od danas i službeno opet nosi ime – Palmina!

0
Foto: Grad Split PR

Zamjenom table na zgradi vrtića službeno je završen postupak preimenovanja objekta dječjeg vrtića u sastavu DV Marjan, koji od danas ponosno nosi ime – Palmina.

Time je napokon ispravljena nepravda i odana dužna počast hrabroj splitskoj djevojci Palmini, heroini antifašizma, koju Split i Splićani nikada nisu zaboravili.

Za članove obitelji Piplović i građane koji su se zalagali za ovu inicijativu, ovo je bio posebno emotivan trenutak, koji su dočekali sa zahvalnošću i zadovoljstvom. Uz njih, činu postavljanja table s imenom Palmina na zgradu vrtića nazočili su gradonačelnik Ivica Puljak, njegov zamjenik Bojan Ivošević, nezavisni gradski vijećnik Damir Barbir, ravnateljica DV Marjan Ani Mrnjavac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mario Negotić.

„Žao mi je što su obitelj i građani morali toliko dugo čekati na ispravljanje nepravde koja nikada nije trebala biti učinjena. Nakon inicijative vijećnika Damira Barbira, kojemu se zahvaljujem, a koju su podržali naši vijećnici, odluka i provedba bile su brze i jednostavne. Čast mi je da smo imali priliku provesti ju upravo u našem mandatu. Učinili smo ono što je jedino ispravno, jer Palmina, njezino junaštvo i žrtva za slobodu, zaslužuju najmanje ovakav spomen“, kazao je gradonačelnik Puljak.