DNŽ: Počela isplata novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

0
Foto: edubrovnik.org

Dubrovačko-neretvanska županija započela je s isplatom jednokratne financijske potpore za obitelji s četvero i više djece, a koje primaju dječji doplatak.

U tu svrhu u proračunu Županije osigurano je 300 tisuća kuna, a iznos potpore iznosi od 500,00 do 3.000,00 kuna ovisno o broju djece u kućanstvu kao i o tome je li obitelj korisnik neke druge mjere pomoći od strane općine i/ili grada u kojem živi.

Dopis UO za društvene djelatnosti sa zahtijevanim obrascem i dokumentacijom koju je potrebno dostaviti upućen je na adrese 207 obitelji sukladno županijskoj bazi podataka obitelji koje su prethodnih godina ostvarile financijsku potporu.

Ovim putem pozivaju se ostali roditelji koji su korisnici dječjeg doplatka za četvero i više djece da se jave kako bi ostvarili pravo na obiteljsku potporu Dubrovačko-neretvanske županije.

Obrazac koji je potrebno ispuniti dostupan je na web stranici Dubrovačko-neretvanske županije ili se može preuzeti u pisarnici Županije (Gundulićeva poljana 1, Dubrovnik). Uz ispunjeni i potpisani obrazac potrebno je priložiti:
– preslik kartice tekućeg računa roditelja, korisnika dječjeg doplatka
– preslik osobne iskaznice roditelja, korisnika dječjeg doplatka
– preslik Rješenja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o pravu na dječji doplatak za četvero i više djece.

Nnavedenu dokumentaciji treba poslati poštom na adresu: Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Pred Dvorom 1, 20000 Dubrovnik ili dostaviti u elektronskom obliku na e-mail adresu: drustvene.djelatnosti@dnz.hr najkasnije do 22. kolovoza 2020. godine.