Dodig bez finala Umaga

0

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Umagu. U polufinalu ga je nadigrao Rus Andrej Rubljev sa 7:6(4), 6:1.

Meč je trajao 100 minuta, a 19-godišnji Rubljev, trenutno 74. tenisač svijeta (32-godišnji Dodig je tek 412!), imao je stalnu inicijativu. Dodig je, doduše, nakon spašene break-lopte u prvom gemu, u drugom je gemu imao 15-40 i dvije prilike povesti 2:0. Od 2:2 su tri gema zaredom otišla protiv servisa, kod 5:3 je Rubljev imao još jednu priliku oduzeti Dodigu servis i tako zaključiti set, ali se Ivan vratio na 5:5. U tie-breaku je Dodig dva puta vratio izgubljeni servis (za 1:1 i za 3:4), no Rubljev je odmah došao do nove prednosti i odservirao za set.

U drugom je setu Dodig u drugom gemu spasio break-loptu, ali to mu je ostao posljednji osvojeni gem u meču. Kod 1:1 je čak imao 15-40, pa kod 1:3 i priliku za vraćanje izgubljenog servisa, ali je Rubljev pokazao više energije i zasluženo prošao u finale unatoč porazu od Mađara Attile Balazsa u drugom, završnom kolu kvalifikacija. Rubljevu se, kao prvom nositelju, otvorilo mjesto najbolje rangiranog gubitnika otkazom Borne Ćorića.