Dodig i Pavić u finalu Hamburga!

0

Ivan Dodig i Mate Pavić igrat će finale ATP 500 turnira u Hamburgu i tako u trećem pokušaju tražiti svoj prvi zajednički trofej.

Međugorac i Splićanin su prva dva zajednička finala igrali na ugašenom Zagreb Indoorsu. Dodig je u dosadašnjih 18 finala parova na ATP Touru s različitim partnerima osvojio 7 trofeja, dok je Pavić igrao 19 finala i slavio 6 puta. Prije dva tjedna je Mate s Austrijancem Oliverom Marachom tijesno izgubio finale Wimbledona od poljsko-brazilskog para KubotMelo.

Dodig i Pavić u polufinalu su za sat vremena nadigrali Čileanca Julia Peraltu i Argentinca Horacia Zeballosa. U dvoboju prvih i trećih nositelja slavili su sa 7:5, 6:0. U prvih deset gemova nije bilo prilika za break (Dodig i Pavić su u četvrtom gemu okrenuli 0-30, u šestom izvukli, a u sedmom propustili 15-30). Potom su naši napravili break bez gubitka poena. Imali su priliku uzvratiti Peralta i Zeballos nakon spašene set-lopte, ali je odlučujući poen, istovremeno break i set lopta (primjenjuje se no ad pravilo, kod 40-40 sljedeći poen odmah donosi gem), pripao Dodigu i Paviću. Kroz drugi su set Ivan i Mate projurili, za dvadeset minuta protivnicima nisu dali nijedan gem, samo 7 poena!

Protivnike u nedjeljnom finalu Dodig i Pavić saznat će u subotu nakon dvoboja austrijsko-španjolskog para Julian KnowleDavid Marrero Santana i urugvajsko-španjolskog tandema Pablo CuevasMarc Lopez. Drugi nositelji Cuevas i Lopez u četvrtfinalu su sa 6:2, 6:4 nadigrali Nikolu Mektića i Šveđanina Andreasa Siljestroma.