Dodig i Pavić osvojili Hamburg!

0

Ivan Dodig i Mate Pavić pobjednici su ATP 500 turnira u Hamburgu. U finalu su nadigrali Urugvajca Pabla Cuevasa i Španjolca Marca Lopeza sa 6:3, 6:4.

Meč je trajao sat i 17 minuta. U dvoboju prvih i drugih nositelja, Dodig i Pavić su s 2:2 otišli na 5:2, pritom propustili tri vezane set-lopte, pa servisom zaključili prvi set. U drugom su načinili break za 2:1, odmah ispustili prednost, pa s 2:3 došli na 5:3. Na servisu za meč su imali 40-30, prvu meč-loptu su propustili, a drugu, ujedno i break-loptu (primjenjuje se no ad pravilo pa kod 40-40 sljedeći poen nosi gem), realizirali za prvi zajednički naslov nakon dva izgubljena finala ugašenog Zagreb Indoorsa.

Dodigu je to inače osmi, a Paviću (na fotografiji) sedmi naslov u igri parova na ATP Touru. Obojici drugi ove godine (Dodig je sa Španjolcem Granollersom osvojio Rotterdam, a Pavić s Austrijancem Inglotom Marrakech). Pavić je s Austrijancem Marachom ove godine još igrao finala Stuttgarta, Antalye i Wimbledona, a Dodig s Granollersom finale Rima. Pobjednički par zaradio je 500 bodova za ATP ljestvicu, a podijelit će premiju od 97290 eura.