Dogovoreno formiranje stručne radne skupine za Žnjan

0

Formiranje stručne radne skupine za Žnjan dogovoreno je na sastanku potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare.

Stručna radna skupina za Žnjan osigurat će jasnu i punu suradnju svih sudionika: državne, županijske i gradske vlasti u cilju zakonitog upravljanja Žnjanom, a s jasnim ciljem da već 2018.godine imamo privremeno rješenje koje će omogućiti kvalitetnu turističku ponudu na prostoru Žnjana.

Krajnji cilj ove radne skupine je konačno i zakonsko-plansko upravljanje prostorom Žnjana do 2019.godine na korist svih građana Splita.

Ovo je prvi korak usklađivanja aktivnosti svih razina vlasti. Sve odluke moraju biti usuglašene i temeljene na zakonu, ali i provedene u interesu građana.

Prvi sastanak stručne radne skupine za Žnjan održat će se početkom idućeg tjedna. Na sastanku će se precizno utvrditi dinamika postupanja na području Žnjana kojom će se osigurati zakonitost i uvođenje reda, priopćeno je iz Banovine.