Đoković i Federer u finalu

0

Novak Đoković i Roger Federer igrat će u 19 sati veliki finale ATP Mastersa u Londonu. Švicarac je šest puta bio pobjednik završnog turnira osmorice najboljih, Srbin četiri puta a u današnji finale ulazi kao trostruki branitelj naslova.

Prošle godine je Federer predao finale bez borbe a prije pet dana je u skupini sa 7:5, 6:2 nadigrao Đokovića. U svakom slučaju očekuje se vrlo zanimljiv meč u kojem je najbolji tenisač Svijeta svakako favorit. Bit će to njihov 44 međusobni susret, Federer je dobio 22 meča tako da Đoković ima prilku poravnati omjer.

Jučer u polufinalu Đoković je sat i 21 minutu s dva puta po 6:3 nadigrao Španjolca Rafela Nadala dok je Federer za samo 70 minuta sa 7:5, 6:3 svladao sunarodnjaka Stana Wawrinku.

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo nisu imali previše šansi u polufinalu parova protiv Bopanne i Mergee. Indijac i Rumunj su slavilio sa 6:4, 6:2. Bez obzira na poraz ovu sezonu će Dodig i Melo pamtiti po dobru. Zajedno su osvojili Roland Garros, ATP Masters 1000 u Parizu i Acapulco te se može reći da je završila njihova najbolja sezona u karijeri. Uz sve to Brazilac je najbolji igrač na ragn listi parova.

Finale parova u Londonu se igra u 16.30, Bopanna i Mergea protiv Nizozemca Rojera i Rumunja Tecaua koji su s dva puta po 6:4 dobili Amerikance Boba i Mike Bryana.