Don Ivan Grubišić – Čovjek nadasve

0
Foto: Nikola Vilić / Cropix

Omiljeni splitski svećenik i bivši saborski zastupnik don Ivan Grubišić sahranjen je u rodnom Dicmu, a udruga Čovjek nadasve održala je komemoraciju na tvrđavi Gripe.

Don Ivan Grubišić bio je utemeljitelj Hrvatske akademske udruge Split – Čovjek nadasve, a dvorana u tvrđavi Gripe bila je pretijesna za sve koji su se željeli posljednji put oprostiti od don Ivana. Podsjetili su na njegove ljudske kvalitete i naglasili njegovu moralnu veličinu.

Ne može se nikoga zamijeniti. Svatko je jedinstven, a don Ivan je posebno jedinstven po širini koju je pokazivao u svom djelovanju. Iskreno se nadam da ćemo među mlađim ljudima naći one do kojih je doprlo barem pokoje zrno sjemena koje je don Ivan uporno godinama sijao i da ćemo uskoro vidjeti i plodove. Njemu je bila važna ljudska osoba, neovisno o nacionalnosti, vjerskoj opredijeljenosti i bilo kojoj drugoj različitosti. Zalagao se za jedinstvo, za suživot u različitostima i to je pokušavao živjeti u smislu svojevrsnog bogatstva, a ne nečega što nama nažalost u svakodnevici često predstavlja teret i opasnost, rekla je dopredsjednica udruge Čovjek nadasve, profesorica Mirjana Nazor.