DORH o nesreći u Klisu

0
Foto: RD

Vozačica automobila Chevrolet Spark, koja je poginula u ponedjeljak ujutro u Klisu, skrivila je prometnu nesreću u kojoj su se sudarila dva autobusa, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća se dogodila tako što je 56-godišnja vozačica u jednom trenutku svojim osobnim vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku naišao je autobus marke Setra. Došlo je do sudara prednjeg lijevog dijela osobnog vozila Chevrolet i prednjeg lijevog dijela autobusa. Nakon udara autobus je prešao na suprotni prometni trak i udario u autobus marke Mercedes koji se kretao iza osobnog vozila’, navodi Državno odvjetništvo.

Na mjestu prometne nesreće preminula je vozačica Chevroleta, dok je 14 putnika iz autobusa zatražilo liječničku pomoć zbog raznih ozljeda.

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće.