Doris nakon nezaboravnog koncerta u splitskoj Areni: ‘Bila je ovo iznimno emotivna večer za mene’

0
Foto: autor: Jadran Babić

Koncert dostojan jubileja! Jedna od najvećih glazbenih diva na ovim prostorima Doris Dragović u rodnom je gradu, u splitskoj Spaladium areni, s više od 12 tisuća ljudi proslavila četiri desetljeća impresivne karijere.

Splitska Arena sinoć je bila premala. Jednostavno, nije mogla primiti sve koji su htjeli biti s Doris na ovom posebnom koncertu, iza kojega je stajala Radio Dalmacija. Zbog glazbene dive neki su u grad pod Marjanom doputovali čak iz Osijeka, ali kako su sami rekli – vrijedilo je.

Doris je otvorila ovaj jedinstveni glazbeni događaj moćnom izvedbom pjesme ‘Ima nešto u tome’ i odmah na početku pokazala svu raskoš svog vokala koji se opravdano naziva jednim od najboljih u regiji. Gotovo eruptivna energija nastala je u najvećoj dalmatinskoj koncertnoj dvorani.

Od tog trenutka, sve do kraja koncerta nizali su se magični trenuci. Glazbena diva pjevala je bezvremenske hitove, jedan za drugim. ‘Jedini’, ‘Krivi ljudi’, ‘Zemlja i stina’, ‘Dajem ti srce’, ‘Marija Magdalena’, ‘Brod za nabolje’- samo su dio sinoćnjeg repertoara kojim je Doris povela okupljene na glazbeno putovanje kroz njezinu bogatu karijeru. Publika je s njom pjevala svaki stih svake pjesme, a upravo njihova međusobna kemija učinila je večer nezaboravnom. Posebno je bio veličanstven trenutak kada su s prvim taktovima ‘Baklji Ivanjskih’ odjednom zasvijetlile bljeskalice tisuća mobitela. Za to se pobrinula prijateljica od Doris koja je uoči koncerta oblijepila dvoranu plakatima s bar kodom, čijim skeniranjem su posjetitelji dobili upute kako da svi zajedno iznenade pjevačicu.

Nakon svega glazbena diva je teško pronalazila riječi kojima bi opisala ono što je doživjela u Spaladium areni.

Duša mi je puna… Treba vremena da se slegnu sve emocije, jer ta komunikacija s publikom uživo iznimno je moćna, posebno u mom rodnom gradu. Pjesma nas je sve vodila do nekih naših uspomena, nadanja, radosti. Vratile su mi se slike iz prošlosti, podsjetile me na brojne trenutke i ljude. Bila je ovo iznimno emotivna večer za mene. Zahvalna sam svakom pojedincu koji je večeras sa mnom podijelio ovo iskustvo, hvala vam od srca dragi ljudi, poručila je Doris nakon spektakularnog nastupa koji su uveličali i njezini glazbeni gosti.

Jedan od njih bio je mladi Luka Radan, za kojega je Doris ranije rekla da je dragulj koji je pronašla, a za njegovu pjesmu, koja ju je pomela s nogu, napisala je čak tekst na hrvatskom.

Njezin afinitet da gura mlade je odlika jako velikih ljudi. Zbog priprema se večeras čula engleska verzija pjesme, dovoljna mi je panika bila i ovako, bez da mijenjam tekst. Hrvatsku verziju čuti ćete nekad kasnije, rekao je Radan.

Nastupio je uz pratnju The Splittersa, mladog benda koji je jučer imao i svoju prvu važnu promociju, ali ih to nije spriječilo u naumu da se pridruže Luki na sceni pred punom Arenom. Gošće glazbene dive bile su i članice ženske klape Kurjože, s kojom su otpjevale ‘Moja jube, lipi cvite’, a na poseban način izvele su i omiljeni hit ‘Srdele’. Svoj obol glazbenom događaju koji će Split dugo pamtiti dao je i briljantni Ante Gelo s orkestrom.

Tijekom koncerta Doris je zasjala u tri kreacije poznate splitske dizajnerice Anamarije Asanović, koje su iznenadile i oduševile okupljene.

Htjela sam za Doris učiniti nešto posebno. Oduševilo me što joj se svidjela moja ideja, ono kako sam je ja vidjela – bezvremenska diva u modernom izdanju, rekla je Anamarija.

Sve u svemu, veličanstvena proslava velike karijere koja je pokazala zašto je Doris jedna od najvećih glazbenih diva ikada.