Drugi Festival bespravne gradnje i devastacije prirode u Vruji

0
Foto: RD

U uvali Vruja održava se drugi Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, koji je okupio brojne građane koji prosvjeduju protiv splitskog poduzetnika Stipe Latkovića kojeg prozivaju zbog bespravne gradnje i nepoštivanja pečata inspekcije.

Prosvjednici su se obratili i predsjedniku države:  “Je li Milanović još uvijek ponosan na svog prijatelja devastatora? Poručujemo mu – nastavljamo naš rat i nećemo stati prije nego što Vruja ne bude kakva je bila prije devastacije”, poručili su.

Organizatori i prosvjednici zahtijevaju da se Vruja pošumi i da joj se vrati dio izgubljene ljepote, kao i da se sruše izgrađene, kako kažu, nakaradne kule. Traže i sanaciju područja bivše tvornice ferolegura u Dugom Ratu.

Organizatorica i jedna od prosvjednica Bruna Fistanić kaže da to nije prvi put da prosvjeduju i da spašavaju Vruju od nezakonite gradnje i devastacije te lijepe uvale.

Izlaganje na temu dohrane i nasipavanja plaža održao je dr. Dalibor Careviće te je predstavio Beachex. Publika je doznala ponešto o bespravnoj gradnji na Makarskoj i Omiškoj rivijeri iz istraživanja koje je za Festival provela agencija MASMI Adriatica, a rezultate je predstavio Igor Dušanović.

Održava se i seansa ritualnog prizivanja bagera, koju je uz pomoć šamanskog bubnjanja vodio poznati Vice Guru. U Vruji su bili i psihijatri koji su pružali besplatnu psihološku pomoć svim zainteresiranim posjetiteljima koji su se susreli s radom državnih institucija.

Na Melodijama betoniranog Jadrana nastupaju Severina, Amira Medunjanin, Edo Maajka i drugi.