Pedeset mrtvih u masakru u Orlandu

0
Foto: Twitter - Orlando PD

Pedeset je osoba ubijeno, a najmanje 53 su hospitalizirane nakon pucnjave u gay baru u Orlandu na Floridi. Napadač je ubijen u okršaju s policijom.

Do pucnjave je došlo oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu, kada je napadač naoružan pištoljem i automatskom puškom u klubu Pulse otvorio vatru na ljude koji su bili na plesnom podiju. Na sebi je navodno imao i eksplozivnu napravu. Posjetitelji su se u panici razbježali, oni koji su bili bliže izlazima uspjeli su pobjeći, dok je ostale napadač zadržao kao taoce. Jake policijske snage opkolile su klub, te su oko 5 sati pokrenuli operaciju spašavanja talaca. Vozilom su probili vrata, te su u unakrsnoj vatri ubili napadača. Jedan je policajac pogođen metkom, a život mu je spasila neprobojna kaciga. Krhotina mu je ozlijedila oko. Policija napad smatra činom domaćeg terorizma, kazao je šef policije Orlanda John Mina.

Na konferenciji za novinare javnosti se obratio i gradonačelnik Orlanda Buddy Dyer. Moramo ostati snažna, otporna zajednica nakon ovog zločina koji će imati dugotrajne posljedice. Moramo ostati snažni, dati potporu žrtvama i njihovim obiteljima, rekao je Dyer.