Dvije Aleksandre u finalu Croatia Bol Opena

0

Finale Croatia Bol Opena, WTA turnira iz 125 k serije na Braču, igrat će Srpkinja Aleksandra Krunić i Rumunjka Alexandra Cadantu.

Na središnji teren ponad Zlatnog rata prve su izašle Krunić i Brazilka Beatriz Haddad Maia. Brazilka je za samo pola sata dobila prvi set, ali joj je Krunić u nastavku prepustila samo dva gema i nakon nepuna dva sata igre slavila s 1:6, 6:2, 6:0.

Nisam očekivala ovaj uspjeh. Prvi put sam u polufinalu na ovom nivou turnira i odmah finale. U prvom me setu Brazilka otpuhala s terena, morala sam se prilagoditi njenom servisu i brzini kojom igra. Sretna sam što sam bila strpljiva i čekala svoj trenutak. Da je zadržala nivo kojim je igrala u prvom setu, ne bih imala puno šansi. Drago mi je da sam ostala mirna, da napredujem i u tom mentalnom aspektu, i bila sam spremna iskoristiti pad u njenoj igri. Ostaje još finale, a nakon toga ću proslaviti ovaj uspjeh, izjavila je Krunić.

Cadantu (na fotografiji) je za sat i pol sa 6:2, 7:5 zaustavila 165 mjesta bolje rangiranu (235-70) drugu nositeljicu i lanjsku pobjednicu Bola, Luksemburžanku Mandy Minellu. U prvom joj je setu čak četiri puta oduzela servis, u drugom je prve dvije prednosti breaka ispustila, ali je treću potvrdila iako je nakon 40-0 morala spasiti jednu break-loptu.

Nisam iznenađena jer naporno treniram svaki dan. Dugo sam sanjala da igram ovako dobro cijeli tjedan, iz meča u meč. Očekivala sam da će taj dan doći, napredujem igrački iz dana u dan i sve se dobro razvija za mene, kazala je Cadantu.

Finale je u nedjelju točno u podne, a sat ranije odigrat će se egzibicijski meč finalistica Roland Garrosa iz 1997. Ive Majoli i Martine Hingis.