Dvije književne večeri u Sinju

0

Početkom srpnja Udruga Srma organizira dvije književne večeri u Sinju u dvorani Palcina na Kamičku.

U utorak 2.7.2024. od 17 do 18:30 sati bit će predstavljanje zbirke dječje poezije autorice Snježanke Jadrijević ”Putovanja i sanjanja”. Knjigu predstavljaju recenzentice i spisateljice Željka Horvat-Vukelja i Sara Kopeczky.

Željka Horvat Vukelja poznata je hrvatska spisateljica za djecu. Radila je gotovo 30 godina kao urednica u „Školskoj knjizi“.  Članica je Društva hrvatskih književnika i dosad je održala više od 1500 književnih susreta za djecu u Hrvatskoj i u dijaspori. Njezine videopriče na YouTubeu imaju veliku gledanost.

Sara Kopeczky Bajić (1992.) bavi se jezik om i književnosti, ne nužno u isto vrijeme. Za zbirku priča “U potrazi za jugom” dobila je nagradu Trećeg Trga, a za zbirku pjesama “Kamen, školjka, papir” nagradu Mak Dizdar. Zbirka priča “Više ne znam tko si” nastala je uz potporu Ministarstva kulture. Napisala je i zbirku priča za djecu pod nazivom “Priče iz Drugozemske”, čije se objavljivanje uskoro očekuje. Osvojila je nekoliko književnih nagrada, među kojima Zlatko Tomičić i Ulaznicu za prozu. Živi i radi u Splitu.

U srijedu 3.7.2024. od 17 do 18:30 sati bit će autorska večer Željke Horvat-Vukelja, poznate hrvatske spisateljice za djecu – predstavljanje njenih knjiga i razgovor s autoricom 20-ak slikovnica, od kojih su neke u lektiri za 1. i 2. razred.