Dvije osobe spašene na moru kod Senja

0
Foto: pixabay

Dvije osobe spašene su s mora pokraj Senja gdje ih je zavatilo nevrijeme. Dvojac na gumenjaku  jaki su udari bure nosili prema otvorenome moru.

Poziv pogibelji u MRCC Rijeka zaprimljen je 12. rujna u 12.48h, posredstvom očevidca, koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa (između Klenovice i Senja) uočio dvije osobe u manjem gumenjaku koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave.

Spasilačka brodica iz sastava LK Senj u 13.45h uočila je gumenjak sa dvije osobe te su ih službenici LK Senj nedugo potom presreli, ukrcali na spasilačku brodicu i neozlijeđene prevezli u Senj. Nakon što su od dvoje spašenika, I.M. (rođen 1963. godine), državljanin Republike Hrvatske i M.M. (rođen 1966. godine), državljanin Republike Njemačke, uzete izjave u okviru očevida o uzrocima ovog događaja, dvojac je službenim vozilom LK Senj vraćen u kamp, gdje borave turistički. Čime je ova akcija uspješno okončana.

Tijekom trajanja ove akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora, kao i površinske izmaglice vidljivost bila izrazito smanjena.