Dvojica muškaraca u Drnišu napala policajce

0
Foto: pixabay.com

U Službi kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 26-godišnjakom osumnjičenima da su počinili napad na službenu osobu kao i prijetnju prema službenoj osobi.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se osumnjičeni 53-godišnjak 17. kolovoza oko 3,10 sati u Drnišu, nakon što su policijski službenici došli u ugostiteljski objekt u njegovom vlasništvu obavljajući svoj posao s namjerom da se utiša preglasna glazba jer je prošlo radno vrijeme određeno od grada Drniša povodom proslave sv.Roka, oglušio na izdane naredbe, narušavao javni red i mir te tjelesno nasrnuo i napao policijske službenike koji su iz navedenog razloga nad njim uporabili sredstva prisile.

Također je utvrđeno kako je 26-godišnjak u nastaloj gužvi pokušao napasti policijske službenike te su prema njemu uporabljena sredstva prisile, između kojih i papar sprej. Nakon privođenja u prostorije policije 53-godišnjak je prijetio policijskim službenicima.

Navedenog 53-godišnjaka se sumnjiči za napad na policijske službenike i prijetnju prema službenoj osobi, a 26-godišnjaka za napad na službenu osobu te su obojica uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.