Dvojica napadača iz Supetra u istražnom zatvoru zbog zločina iz mržnje

0

Dvojica napadaša iz Supetra na Braču,  22-godišnjak i 19-godišnjak, završili su u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela. Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Splitu. Dvojac je jučer priveden.

Policija ih je jučer ponovno privela pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zločina iz mržnje nad sezonskim radnicima u Supetru na Braču.

Prema kaznenoj prijavi sumnjiči ih se da su na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela nasilničkog ponašanja iz članka 323. Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom zločinom iz mržnje.

Policija i dalje provodi radnje kako bi otkrila identitet ostalih napadača. Incident se dogodio u nedjelju 9.lipnja oko 4:00 sata u Supetru. U napadu je teže ozlijeđen 26-godišnji supetarski vatrogasac koji je sezonce štitio od 20-tak napadača koji su vikali ‘Gdje su Srbi’, a djevojka iz Varaždina i preostala trojica mladića su lakše ozljeđeni.

Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudila ga je supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je ukinula financiranje kupa iz gradske blagajne.

Prethodno je 22- godišnjak od zamjenika Općinskog državnog odvjetništva dobio mjeru opreza po kojoj se vatrogascu ne smije približiti na 150 metara, dok je 19- godišnjak prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.