Dynamic VIP Pay prvi pravi ispit za košarkaše Splita

0

Košarkaši Splita u 19 sati u Beogradu igraju utakmicu 2. kola ABA lige 2 protiv Dynamic VIP Paya. Dvoboj je najavio trener Žutih Vladimir Anzulović.

Igramo protiv jedne od najjačih ekipa u Srbiji ove godine. Radi se o sjajnom spoju mladosti i iskustva. Igraju brzu košarku, dinamičnu, baš kako im ime sugerira. Morat ćemo se pokušati tome oduprijeti. Momci od početka priprema dobro rade, ako to prenesu na parket uz punu koncentraciju pokušat ćemo iznenaditi. Cobbins i Kalajžić su nam se kasno priključili i treba nam još vremena za uigravanje. Ne možemo reći da smo favoriti, ali ne idemo u Beograd s bijelom zastavom. Prošle sezone je Split puno utakmica na gostovanjima izgubio, neke i nesretno. Ali ako želimo pokazati neku ambiciju moramo biti hrabriji kad prođemo Maslenicu, izjavio je Anzulović.

Vršac nam nije bio dorastao protivnik, imao je financijskih problema. Imali smo vrlo dobrih dvadesetak minuta, ali će nam trebati puno više da bismo parirali Dynamicu. Muta Nikolić više nije na klupi, ali je i dalje u klubu. Za trenera su doveli Vladimira Đokića koji ima iskustva po srpskim ligama. Vodio je Metalac u ABA ligi i mlađe kategorije reprezentacije Srbije. Sjajan je trener. Ekipa je dobro složena s naglaskom na vanjskoj liniji, iako su im i centri dosta nezgodni. Pokriveni su i kvalitetom i fizičkim predispozicijama. Morat ćemo dobro braniti njihov skok i tranziciju, dodao je Anzulović.