Electric EVolution Festival ponovno u Splitu! EVolucija se nastavlja

0

Electric EVolution Festival, događanje koje na jednom mjestu okuplja gotovo sve aktivne sudionike na polju električne mobilnosti i prateće industrije, ponovno dolazi u Split, i to od 3. do 5. ožujka u City Center one.

Nakon uspješno održanog prošlogodišnjeg izdanja, Electric EVolution Festival će tijekom prvog vikenda u ožujku ponovno okupiti sve relevantne automobilske brendove i zastupnike te splitskoj publici predstaviti novitete i aktualnu ponudu električnih i plug-in hibridnih vozila.

Tako će se u gradu podno Marjana na jednoj lokaciji predstaviti više od 15 automobilskih brendova, među kojima su Tesla, Volvo, Porsche, Audi, VW, Škoda, Cupra, Hyundai, Ford, MG, DFSK, Peugeot, Renault, Dacia, Opel i dr.

Posebno veseli vijest kako će posjetitelji i ove godine na licu mjesta imati priliku ostvariti probnu vožnju modela Tesla 3 i Y, a istu mogućnost najavljuju još neki brendovi električnih vozila.

«Veseli nas što se i ove godine očekuje mnoštvo zanimljivih i atraktivnih modela u segmentu električnih vozila, među kojima će biti i nekoliko premijera, kao i najava njihova sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tržište električnih vozila u Hrvatskoj u stalnom je porastu, otprilike 150% na godišnjoj razini, što je jasan pokazatelj kako interesa i publike na ovom, ali i na nadolazećim izdanjima EEF-a u Rijeci i Zagrebu neće nedostajati», izjavio je organizator festivala Hrvoje Jelinić.

U sklopu trodnevnog događanja u Splitu posjetitelji će moći sudjelovati i na stručnoj B2B konferenciji Electric EVolution FORUM: Električna EVolucija u Splitsko-dalmatinskoj županiji pod pokroviteljstvom tvrtke Siemens Hrvatska.

«Edukacija javnosti o elektromobilnosti i njenoj svakodnevnoj implementaciji jedan je od glavnih ciljeva EEF-a. Često se uz pojam elektromobilnosti pojavljuje i određena doza nepovjerenja, što je prilikom svake velike promjene (kao što je ova) očekivana reakcija. Naša misija je upravo putem stručnih i edukativnih okupljanja educirati javnost o prednostima prelaska na alternativne oblike mobilnosti te srušiti mitove konkretnim primjerima iz prakse uz naglasak na projektima koji su uspješno realizirani i/ili će se pokrenuti u skoroj budućnosti», izjavio je Ivan Reis, organizator EEF-a i EEFORUM-a.

Tako će se u petak 3. ožujka od 10 h u kinodvorani Cineplexxa (City Center one) javnosti obratiti govornici iz različitih područja djelovanja, a povezani s temom elektromobilnosti – Mario Lukačević / Siemens Hrvatska , Goran Batinić / RaST , Martin Bućan / SD županija,  Vedran Kirinčić / RiTeh , Tin Koren / udruga Strujni krug , Predrag Čudina / Classis d.o.o. i ostali.

Ulaz na konferenciju je slobodan, stoga je ovo odlična prilika za sve koji žele saznati više o elektromobilnosti, projektima i planovima koji će obilježiti naredni period u SD županiji.

Organizatori dodaju kako će se Electric EVolution Festival nakon Splita održati u Rijeci i Zagrebu, a za više informacija o datumima i lokacijama pratite njihove objave na društvenim mrežama i službenu web stranicu festivala.