EU projekti „Vrtić po mjeri suvremene obitelji 1 i 2“

0
Foto: PR, Grad Split

Rezultati EU projekta „Vrtić po mjeri suvremene obitelji 1 i 2“ predstavljeni su  na konferenciji za medije održanoj ispred zgrade Gradske uprave.

Riječ je o projektu vrijednom 27,7 milijuna kuna za koji je Razvojna agencija Split osigurala stopostotno financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a čiji su nositelji četiri gradske vrtićke ustanove u partnerstvu s Gradom Splitom.

-Kroz ova dva projekta su uvedeni programi koji su bili neophodni za splitske roditelje i njihovu djecu, poslijepodnevni, produženi i smjenski program kojima je obuhvaćeno 610 mališana i zaposleno 89 djelatnika, odgajatelja i stručnog osoblja – kazao je pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mate Omazić, a sve to, kako je rekao,  realizirano je od rujna 2018. kad je započeo program koji završava 4. siječnja 2021. godine. U suradnji s Razvojnom agencijom Split, naglasio je, sve je spremno za nove prijave i čim natječaj bude raspisan aplicirat  će se za drugu fazu Projekta za sve četiri vrtićke ustanove u pojedinačnim iznosima od po šest milijuna kuna. U proteklom periodu za dobar dio zaposlenih djelatnika, posebno trećih odgajatelja u skupinama gdje su djeca s posebnim potrebama, Grad Split je preuzeo na sebe njihovo financiranje sve dok se ne realizira naredna faza Projekta.

-Ove godine je stavljen u funkciju DV Maslina na Kili, DV Ružmarin na Trsteniku je pred završetkom, radovi kasne zbog Covida, početkom sljedeće godine će biti službeno otvoren. U Maslini se radi sa četiri vrtićke skupine, a Ružmarinu koji će dobiti mogućnost za šest novih skupina, smjestit će se Uprava i centralna kuhinja za DV Cvit Mediteran, a to će biti prvi vrtić koji će koristiti plin kao energent –podsjetio je Omazić.